Nieuws GJZ,

juli 11, 2021

Tijdens de raadsvergadering van 10 december afgelopen jaar stond het nieuwe vuilnisbeleid van de gemeente op de agenda. Alle partijen waren vol lof over RAD maar GJZ vroeg zich af waarom dit beleid van plastic scheiden aan de bron werd gehandhaafd omdat afvalbedrijven zoals de AVR machines hebben die plastic van restafval kunnen scheiden. Ook het laten betalen voor restafval leidt vaak tot het dumpen hiervan. Deze feiten botsten tegen politieke dovemansoren.
Frappant was dat twee dagen later op zaterdag 12 december de NPO een uitzending had over afval met dezelfde feiten die GJZ twee dagen eerder had meegedeeld tijdens de raadsvergadering. In deze uitzending werd aangetoond dat veel gemeenten stoppen met het scheiden van plastic bij de bron. En wat doet onze gemeente? De coalitiepartijen onder leiding van de SGP-wethouder beginnen met een achterhaald en overbodig afvalbeleid omdat de gemeente aandeelhouder wordt van de RAD.
Dus een beleid dat tegen de feiten indruist en ook een beleid dat extra kosten en veel ongemak met zich meebrengt door het scheiden van plastic bij de huishoudens.

Groep Jan Zwerus, een vrolijke rechtse partij voor iedereen!

Copyright Groep Jan Zwerus.