Nieuws GJZoud“Klimaat maoïsten in Den Haag en de energietransitie”

juni 28, 2019
https://www.groepjanzwerus.nl/wp-content/uploads/2019/06/bcc6a9f2-6cb2-451b-98e7-c655ebddace3.jpg

Afgelopen donderdag, 6 juni, is in de gemeenteraad van onze gemeente Goeree-Overflakkee de startnotitie Energietransitie Warmte behandeld. De groep Jan Zwerus was de enige partij die tegen stemde en wil dit graag aan de inwoners bekend maken.

“Nederland moet voor 2050 van het aardgas af en moet overstappen op duurzame energie. Dit heet de energietransitie met als doel de uitstoot van CO2 drastisch te verlagen of het liefst Nederland CO2 vrij te maken.

Het kabinet Rutte en de meeste leden van de Tweede Kamer zijn klimaat maoïsten en hebben de volgende ideologie: de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door de uitstoot van CO2. Dit is de absolute waarheid en wie hier aan twijfelt, is een dissident, een ketter of is gewoon niet goed snik. Dit is wel de absolute waarheid volgens de linkse subsidie slurpende groene kabouter bewegingen (milieuorganisaties) en sommige wetenschappers. Deze groene kabouters hebben veel invloed bij de klimaat maoïsten in Den Haag. Naar hen wordt serieus geluisterd. Maar er wordt niet naar wetenschappers geluisterd die beweren dat de oorzaak van de opwarming niet de uitstoot van CO2 is maar dat de opwarming wordt veroorzaakt door de oceaanstromingen, de eclips van de aarde ten opzichte van de zon en door andere natuurkundige verschijnselen. Een groep van 24 Nederlandse bèta wetenschappers hebben zich verenigd in het Nieuw Klimaat Alarm en zij beweren dat het niet wetenschappelijk vast staat dat de CO2-uistoot de oorzaak is van de opwarming van de aarde. Naar hen wordt niet geluisterd in Den Haag.

Een van hen, Ir. Oosterling stelt dat het een strijd is tussen de alfa’s en de bèta’s en tussen emoties en feiten. Als voorbeeld het volgende. In 2006 kwam Al Gore met zijn documentaire, ” An Inconvenient Truth.” Volgens Gore zou over tien jaar geen ijs meer op de noordpool zijn en als gevolg hier van zou de ijsbeer uitsterven. De linkse groene kabouter organisaties kwamen met een foto (poster) van een klein ijsbeertje dat tevergeefs om zijn moeder riep. De kinderen op school zagen deze foto en begonnen massaal te huilen omdat dit ijsbeertje niet lang meer te leven had. CO2 was de moordenaar van al die lieve, kleine ijsbeertjes. Pure emotie en niet volgens de feiten. Feit is dat volgens zoöloog Susan Crockford en professor Taylor het heel goed gaat met de ijsbeertjes in het poolgebied van Canada. Volgens hen waren er 50 jaar geleden tussen de 8000 en 10.000 ijsberen en in 2018 tussen de 21.000 en 28.000.

In de USA werd wel geluisterd naar de bèta wetenschappers. In 2017 hebben 300 bèta wetenschappers een brief geschreven aan de regering van president Trump. Onder hen een bekende naam als Lindzen, een gepensioneerde professor in de astronomische natuurkunde aan de MIT. (Massachusetts Institute of Technology, de beste technische universiteit in de wereld) In deze brief stellen deze wetenschappers dat de uitstoot van CO2 niet de oorzaak is van de opwarming van de aarde en dat wind- en zonne-energie de meest inefficiënte en dure manier van energie opwekken is. Omdat het niet altijd waait en omdat de zon niet altijd schijnt, heb je altijd een back up nodig.

Het gevolg was dat Amerikaanse regering zich terug trok uit de Parijse akkoorden. In 2015 hebben 174 van de 196 landen deze akkoorden ondertekend tijdens de klimaatconferentie van Parijs. Deze akkoorden houden o.a. in om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad en dat er snel een einde moet komen aan het gebruik van fossiele brandstoffen.
Een mooie klimaatconferentie op papier maar in werkelijkheid houden veel landen zich niet aan deze akkoorden. Rusland, Turkije en de USA hebben deze akkoorden niet ondertekend. China en India houden zich niet aan deze akkoorden en bouwen volop fossiele energiecentrales om hun snelgroeiende industrieën te voorzien van energie omdat wind- en zonne-energie niet voldoende energie kunnen leveren. Deze landen richten zich nu op thorium energie.

Triest voor de klimaat maoïsten in Den Haag want een feit is dat veel meer dan de helft van alle uitstoot van CO2 op onze aarde gewoon door blijft gaan,
De energie transitie op ons eiland wordt een zinloze en dure onderneming, Het doel van deze transitie is dat Goeree-Overflakkee (ook heel NL) voor 2040 CO2 vrij moet zijn. Waarom zinloos? Omdat de landen met de grootste economieën niet mee doen aan het verminderen van de CO2 uitstoot op moeder aarde. Het verminderen van het kleine beetje uitstoot van CO2 van NL en van GO helpt helemaal niks. Het symbool van deze zinloze strijd tegen CO2 is de windturbine. En daar hebben wij op ons prachtig eiland genoeg van. Met dank aan de klimaat maoïsten in Den Haag.

Ook wordt deze transitie heel erg duur. Trek je knip maar open. Om alle huishoudens in NL en op GO aardgasvrij te maken, kost honderden miljarden euro’s. Per huis wordt een investering van om en nabij 30,000 tot 40,000 euro verwacht om over te stappen van aardgas naar aardwarmte. En de mensen met geld draaien op voor de sociaal en financieel zwakkere huishoudens. Gevolg is dat het u als huisbezitter veel geld gaat kosten en dat de energiebelasting omhoog gaat. Tel uit je winst.
Conclusie de strijd tegen de uitstoot tegen CO2 heeft geen enkele zin en wordt een hele dure zaak.”

Daarom heeft Groep Jan Zwerus tijdens de afgelopen raadsvergadering van 6 juni tegen de startnotitie Energietransitie Warmte gestemd.

Groep Jan Zwerus, een vrolijke rechtse partij voor iedereen!

Copyright Groep Jan Zwerus.