oudMotie gedupeerde kinderopvangtoeslag affaire

mei 17, 2021

Groep Jan Zwerus en Algemeen Burger Belang dienen een motie in over kwijtschelding gemeentelijke vorderingen van gedupeerde ouders kinderopvangtoeslagenaffaire.
De belastingdienst heeft een inventarisatie gemaakt van het aantal gedupeerde gezinnen kinderopvangtoeslagenaffaire per gemeente. Volgens de belastingdienst zijn er 14 gedupeerde gezinnen op Goeree-Overflakkee.
De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) heeft een standaard motie gemaakt om de gemeentelijke vorderingen of belastingen kwijt te schelden voor deze gedupeerde gezinnen. In Alkmaar en in Rotterdam is deze motie al aangenomen door de gemeenteraad.
Groep Jan Zwerus en Algemeen Burger Belang hebben deze motie overgenomen en verder uitgebreid. Deze motie wordt tijdens de raadsvergadering van 20 mei ingediend.
De regering heeft beloofd dat de gedupeerde huishoudens voor 1 mei 30,000 euro terug gestort zouden krijgen. En zoals gewoonlijk heeft de staatssecretaris Van Huffelen deze belofte niet waar kunnen maken en hebben niet alle gedupeerde huishoudens 30.000 euro ontvangen. Dus nu heeft dezelfde staatssecretaris beloofd dat de resterende gedupeerde huishoudens voor 17 mei nu wel de 30,000 euro zullen ontvangen. Maar gebeurt dit wel?
Afgelopen 10 mei heeft een groep ouders hun beklag gedaan in de Tweede Kamer. Er gaat nog steeds veel mis en het vertrouwen in de overheid van de gedupeerde ouders is ernstig geschaad.
Daarom hebben GJZ en ABB de motie uitgebreid met de opdracht aan de gemeente om de gedupeerde huishoudens in onze gemeente te benaderen. En vervolgens na te gaan welke problemen zij hebben met de belastingdienst en welke huishoudens de 30,000 euro wel en niet hebben ontvangen. Aan de huishoudens die nog niet 30.000 euro ontvangen hebben en hier recht op hebben, dit bedrag voorlopig voor te schieten. Wel moet de privacy van deze huishoudens gerespecteerd worden.
Omdat deze gedupeerde ouders door de regering en de belastingdienst schandalig behandeld zijn, vinden GJZ en ABB dat de gemeente actie moet ondernemen om deze mensen te helpen.
Hopelijk denkt de meerderheid van de raad ook zo en dan wordt deze motie aangenomen.

Groep Jan Zwerus, een vrolijke rechtse partij voor iedereen!

Copyright Groep Jan Zwerus.