Nieuws GJZLGO, onafhankelijk van Haagse politiek

januari 3, 2018
https://www.groepjanzwerus.nl/wp-content/uploads/2018/01/tunnelvisie.jpg

Door: Jan Zwerus

LGO neemt de burger serieus

Sinds maart 2015 zit ik als Statenlid in de Provinciale Staten en ik had geen enkele politieke ervaring. Wat moest ik wennen aan de notities en rapporten, geschreven in vaak onbegrijpelijke, ambtelijke taal en aan alle afkortingen, waar ik nog nooit van had gehoord. En vaak hoorde ik sommige politici lachen en het ontging mij volledig waarom zij moeten lachen. Wat een grote kloof tussen de politiek en de burger.

De meeste politici lijden aan een tunnelvisie.  Als Statenlid heb ik de gemeentelijke herindeling van de Hoeksche Waard meegemaakt. Drie van de vijf gemeenten waren tegen de herindeling en volgens verschillende enquêtes was de meerderheid van de burgers ook tegen.

De Provinciale Staten moesten beslissen over deze herindeling, dus tijdens de commissievergaderingen konden de voor- en tegenstanders van herindeling het woord voeren. Wat heb ik mij geschaamd voor veel van mijn collega Statenleden. Tijdens de betogen van de burgers die tegen de herindeling waren keken veel Statenleden constant naar hun  laptop en luisterden nauwelijks. De burgers konden kletsen als Brugman, maar het maakte totaal niks uit.

De meeste partijen, zoals de VVD, PvdA, CDA, CU, SGP, Groen Links, SP en D66 stemden voor de herindeling. Deze Statenleden moesten luisteren naar hun partijbonzen uit de Tweede Kamer en als trouwe ja-knikkers en als bangeriken voor hun politieke carrière stemden zij voor de herindeling. Dus, ondanks wat de burgers vinden, moet je als gemeenteraadslid of als Statenlid de leer van jouw partij volgen. Dit is nu een klassiek voorbeeld van tunnelvisie.

Hetzelfde geldt voor de windturbines. De gevestigde politieke  partijen hebben nu eenmaal besloten dat CO2 moet worden teruggedrongen en deze politici hebben duurzame energie en andere duurzame activiteiten verheven tot een absolute waarheid, het duurzamisme.

De wetenschappers of  burgers die kritisch zijn op dit duurzamisme, worden aangekeken als ketters en door de linkse media weggezet als een stelletje idioten. Het kritisch denken wordt vermoord, dus het inspreken tegen windturbines tijdens een gemeenteraadsvergadering heeft geen enkele zin. Zonde van je tijd.

Leefbaar Goeree-Overflakkee is geen gevestigde politieke partij en wij hebben geen bazen in Den Haag die ons tunnelvisie denken zullen opleggen. LGO is zeer kritisch naar de Haagse politiek en LGO zal de burger wel serieus nemen.

 

Groep Jan Zwerus, een vrolijke rechtse partij voor iedereen!

Copyright Groep Jan Zwerus.